FacelessMachine
Брой мнения : 247 Зодия : Овен Местожителство : The Tardis Герой Име: Аарон Денис Питс Раса: Вампир | Заглавие: Princess Mononoke (1997) Пон Юли 25, 2011 1:43 pm#1 | |
| Princess Mononoke (1997)## Резюме : Всичко започва с появата на един демон, в гората, близо до малко селище. Жителите на това селище са избрали аскетичния, но в хармония с природата начин на живот и е загатнато, че са от благородно потекло. Принц Ашитака убива демона, но преди това е ранен и белязан от проклятието му. За да се спаси той трябва да разгадае загатката около произхода на демона и тайнственото метално топче, намерено в тялото му. Пътешествието му го отвежда до миньорското селище – крепост на лейди Йебоши. Място където се води вечната битка между човек и природа. Прогреса може ли да е в хармония със заобикалящата ни среда? До какво може да доведе човешката амбиция? Има ли тук място любовта? Тези и много други въпроси се паставят по един особен типично японски маниер. ## Снимки от филма : ## Лично мнение : Това беше първия аниме филм който някога съм гледала. Когато го гледах може би бях най-много на 6-7 годишна възраст. Нямам идея от къде баща ми го беше намерил но беше дублиран на български и си спомням как го гледах отново и отново по цели дни. Спомням си също как след години питах баща си къде е филма и отново го гледах. Завинаги това ще остане най-любимия ми филм за всички времена и ще го гледам докато вече не намирам удоволствие в гледане на филми. Не мога да опиша, колко много значи той за мен и едва ли някой ще ме разбере, ако се опитам, но ви го препоръчвам. Гледайте го, защото наистина можете да научите нещо за човешката алчност, за разрухата която можем да причиним, и най-вече за любовта и честта. |
|
Oblivious Dream
Брой мнения : 604 Зодия : Водолей Местожителство : София, България Герой Име: Айс Евърмонт Раса: Демон - сукубa | Заглавие: Re: Princess Mononoke (1997) Съб Юли 30, 2011 4:08 pm#2 | |
| Ама аз няма как да пропусна тази темичка. Просто е невъзможно. Басии, тоя филм дърт колко мене, бе.. О.О Не знаех.. Както и да е. Гледала съм го някъде на 4-5-6 години за първи път и си спомням, че страшно много ми хареса. Вече не мога да кажа със сигурност, но мисля, че го бях гледала по телевизията и онези беличките духчета ли какво бяха много ме учудиха и много, ама много тъпо ги зяпах. Та, почнах да дрънкам празни приказки, както обикновено. Като цяло филмът беше страхотен, гледала съм го няколко пъти и, честно казано, ще си го дръпна пак, за да си го припомня. Бях останала с много добро впечатление и по спомени смятам, че наистина си заслужава да се гледа, дори да не си падаш по анимета.
П.с. Ники, мерси, че ми напомни за това филмче. ^^ |
|
JoInT{}MaNia4ka
Брой мнения : 409 Зодия : Риби Местожителство : Плевен, България | Заглавие: Re: Princess Mononoke (1997) Нед Ное 20, 2011 5:45 pm#3 | |
| Това нещо го гледах с опулено изражение и се чудех кой ме нави да го изтегля. Голяма грешка направих. Имаше нещо в него, което невъобразимо много ме дразнеше... |
|
| Заглавие: Re: Princess Mononoke (1997) #4 | |
| |
|