Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Спечелете "Кланът Радли" на Мат Хейг Съб Ное 12, 2011 7:15 pm#1 | |
| - Spoiler:
Романът, който още с появата си оглавява литературните класации, а Алфонсо Куарон, режисьорът на “И твоита майка също” и “Хари Потър и затворникът от Азкабан”, го избира за следващия си хитов проект. Преведен е вече на 24 езика. Ето и българската му приемиера!
“Прочетет я, преди да видите филма, продуциран от Алфонсо Куарон. Вкусна е – от началото до края. Не искате да свършва.” – Патрик Кийлти, BBC
“Мат Хейг съчетава изобретателното, неочаквано разказване с изненадващи прозрения. „КЛАНЪТ РАДЛИ” ще ви забавлява и удивява.” - Vogue
Радли са типично английско семейство. Живеят в хубав, но не биещ на очи дом в градчето Бишъптърп. Питър е семеен лекар: денят му е изпълнен с оплаквания от безкрайна върволица хипохондрици и истински болни хора. Съпругата му Хелън се старае да е постоянно заета, като организира вечерни партита и посещава читателски клубове. Двойката прави всичко възможно да води тих, обикновен живот и да не излиза извън жестокия радар на местните клюки. Единственият проблем е, че децата им, Клара и Роуън, намират за невъзможно да избегнат всекидневния порой от заяждане и тормоз, на който са подложени в училище.
Нали разбирате, децата Радли са малко… различни. Трябва да се плескат обилно със слънцезащитен крем с фактор 50, преди да се отправят навън дори за кратко. Страдат от безброй физически и емоционални проблеми. Клара открива, че й призлява ужасно, когато експериментира с веганството. Роуън е безмилостно тормозен и е убеден, че Ева, момичето, което той тайно обича, никога няма да отвърне на нежните му чувства. Роуън и Клара чувстват, че са обречени на живот, изпълнен с пренебрежение и присмех. Тоест, докато Клара, хваната натясно в една нива, от прекалено агресивно момче, внезапно – и драматично – открива истинската си природа.
Последвалата криза хвърля светлина върху всички проблеми на семейството и поставя под въпрос решението на по-възрастните Радли да живеят като вампири-въздържатели. Всичко е усложнено от брата на Питър, Уил, властен и харизматичен вампир, който се появява в Бишъптърп привидно с цел да помогне. Пристигането му обаче изважда на повърхността нови тайни и усложнения. Сега за семейство Радли ще е трудно да избегне съседските клюки – това е сигурно.
„КЛАНЪТ РАДЛИ” е завладяваща книга, която се чете на няколко нива. От една страна, тя е изпълнен с напрежение и на моменти ужасяващ разказ за вампири, гарниран с ужасяващи убийства и брутална кулминационна сцена. Той е също и много забавен, изпълнен не само с абсурдни ситуации, но и със забавни кратки анекдоти (нима някой е знаел, че лорд Байрон и Джими Хендрикс са били вампири?), и с живота на средната класа. Защото, разбира се, на едно друго ниво, “КЛАНЪТ РАДЛИ” всъщност изобщо не е за вампири, а за потисничеството във всичките му разнообразни форми. „Погледни, за Бога. Погледни всички.”, казва Клара на брат си. „Всеки потиска нещо. Мислиш ли, че някои от тези „нормални” човешки същества наистина прави точно каквото иска да прави, през цялото време? Разбира се, че не. Точно същото е. Ние сме от средната класа и сме британци. Подтискането е във вените ни”.
Независимо дали е за войната между инстинктивните импулси и свръх-аза, за семейната динамика, или за тежкия процес на съзряването, едно е сигурно: „КЛАНЪТ РАДЛИ” е различен вид вампирски роман, който би трябвало да задоволи както „кръвожадните” почитатели на вампирския жанр, така и читателите, които искат да „впият зъби” в обществената сатира.
Издателство "Локус Пъблишинг" и любимият ви форум "Teen Obsession" ви предизвикват да се включите в конкурса за спечелването на невероятната книга "Кланът Радли".
Условие за участие в конкурса е да имате най-малко 25 мнения.
За да вземете участие в конкурса за спечелването на един екземпляр от страхотната книга на Мат Хейг "Кланът Радли", трябва да отговорите на следните въпроси:
1. Какво мислите за корицата? 2. Какво очаквате от книгата? 3. Какво бихте направили, ако изведнъж разберете, че сте вампир? 4. Как си представяте, че щяха да бъдат нещата, ако вие сте на мястото на главните герои? 5. Защо искате да спечелите книгата?
Изпращайте отговорите си на имейл адреса на форума: teen_obsession@abv.bg
Данни, които трябва да ни пратите:
Име: Ник във форума: Адрес: Телефон за връзка: Пощенски код:
Победителят ще се избере от администраторите на форума.
Крайният срок за участие е 25 ноември. Победителят ще се обяви на следващия ден.
|
|
Winter Love
Брой мнения : 1562 Зодия : Телец Местожителство : Отвъд изгрева и залеза-на едно специално място-отвъд деня и нощта Герой Име: Алвена Сулвен Раса: магьосница | Заглавие: Re: Спечелете "Кланът Радли" на Мат Хейг Съб Ное 12, 2011 10:34 pm#2 | |
| |
|
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Спечелете "Кланът Радли" на Мат Хейг Съб Ное 12, 2011 10:35 pm#3 | |
| Писмото е получено : : |
|
JoInT{}MaNia4ka
Брой мнения : 409 Зодия : Риби Местожителство : Плевен, България | Заглавие: Re: Спечелете "Кланът Радли" на Мат Хейг Съб Ное 12, 2011 11:21 pm#4 | |
| Сега си изпратих писмото. Надявам се да сте го получили и да няма грешка. Желая успех на всички, които искат да участват! |
|
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Спечелете "Кланът Радли" на Мат Хейг Съб Ное 12, 2011 11:26 pm#5 | |
| Получено е и всичко е наред : : |
|
black_raven
Брой мнения : 136 Зодия : Рак | Заглавие: Re: Спечелете "Кланът Радли" на Мат Хейг Нед Ное 13, 2011 3:52 pm#6 | |
| И аз пратих. Късмет на всички. |
|
Mockingjay
Брой мнения : 188 Зодия : Козирог Местожителство : Funhouse | Заглавие: Re: Спечелете "Кланът Радли" на Мат Хейг Сря Ное 16, 2011 9:27 pm#7 | |
| Аз изпратих своето писмо, само че имах проблеми с пощата и заби на няколко пъти. Искрено се надявам да не съм го пратила повече от веднъж и ако съм моля да ме извините, независещи от мен са обстоятелствата. Също така ще се радвам по възможност да кажете дали въобще и един екземпляр от писанията ми е пристигнал успешно... : : |
|
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Спечелете "Кланът Радли" на Мат Хейг Чет Ное 17, 2011 7:11 am#8 | |
| Получено е успешно и е само едно (sun)
|
|
????
| Заглавие: Re: Спечелете "Кланът Радли" на Мат Хейг Чет Ное 17, 2011 12:26 pm#9 | |
| И аз изпратих писмото си преди малко :) . |
|
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Спечелете "Кланът Радли" на Мат Хейг Чет Ное 17, 2011 7:07 pm#10 | |
| Получено е и всичко е наред :good: |
|
moon girl
Брой мнения : 67 Зодия : Риби | Заглавие: Re: Спечелете "Кланът Радли" на Мат Хейг Нед Ное 20, 2011 4:43 pm#11 | |
| Изпратих си писмото! Пожелавам успех на всички други участници! :) |
|
stasungera
Брой мнения : 87 Зодия : Риби Местожителство : Испания | Заглавие: Re: Спечелете "Кланът Радли" на Мат Хейг Нед Ное 20, 2011 5:26 pm#12 | |
| Аз също реших да участвам в конкурса и тъкмо изпратих отговорите си. Надявам се да сте ги получили без проблеми! Късмет на всички участници!:) |
|
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Спечелете "Кланът Радли" на Мат Хейг Нед Ное 20, 2011 5:38 pm#13 | |
| Получено е и всичко е наред : : |
|
Ellendary
Брой мнения : 721 Зодия : Лъв | Заглавие: Re: Спечелете "Кланът Радли" на Мат Хейг Нед Ное 20, 2011 7:44 pm#14 | |
| Пожелавам успех на всички участници! Имам книгата на руски, четох я- хареса ми, и няма да взема участие в този конкурс за да не намаля шанса на другите. |
|
Nicole
Брой мнения : 751 Зодия : Телец Местожителство : London Герой Име: Бек Морган Раса: Човек | Заглавие: Re: Спечелете "Кланът Радли" на Мат Хейг Сря Ное 23, 2011 8:15 pm#15 | |
| Туко-що пратих писмото си!Успех на всички *_* |
|
mysterious girl
Брой мнения : 42 Зодия : Телец | Заглавие: Re: Спечелете "Кланът Радли" на Мат Хейг Чет Ное 24, 2011 5:13 pm#16 | |
| И аз реших да участвам!Успех на всички останали! |
|
| Заглавие: Re: Спечелете "Кланът Радли" на Мат Хейг #17 | |
| |
|