Автор | Съобщение |
---|
PreslavNeev
Брой мнения : 6127 Зодия : Телец Местожителство : unknown Герой Име: James Cooper Раса: Човек | Заглавие: Re: Логически задачи Пет Авг 31, 2012 8:48 am#26 | |
| Една от най-гадните ... ever. Да хванеш това и да го направиш на ум си е .... добре, че хората са измислили Paint и не ми се наложи да изписва цяла тетрадка .... Та отговор: Немецът ....... |
|
| |
Rain
Брой мнения : 885 Зодия : Близнаци | Заглавие: Re: Логически задачи Пет Авг 31, 2012 2:27 pm#27 | |
| Във форума откъде я взех, са казали немеца. В друг сайт са казали норвежеца. Аз я решавам от снощи, днес ще си прегледам решението, но мисля, че си прав и немецът, няма как да е норвежецът. Ще я погледна днес отново де. Ти си.
Последната промяна е направена от Rain на Пет Авг 31, 2012 2:47 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| |
PreslavNeev
Брой мнения : 6127 Зодия : Телец Местожителство : unknown Герой Име: James Cooper Раса: Човек | Заглавие: Re: Логически задачи Пет Авг 31, 2012 2:37 pm#28 | |
| Ако искаш мога да се опитам да опиша моето ама ... не ми се занимава 1 час, ако не и повече да пиша ..... А ето и задачата: От един кораб е провесена въжена стълба. Разстоянието между две стъпала е 20 см. Стълбата е потопена във водата до 4-тото стъпало (броейки от края, който е във водата). Идва прилив. Нивото на водата се покачва с 40 см.
Въпросът е: Още колко стъпъла от стълбата ще потънат във водата?
|
|
| |
tedi129
Брой мнения : 341 Зодия : Везни | Заглавие: Re: Логически задачи Пет Авг 31, 2012 6:20 pm#29 | |
| 4? щом растоянието м/у две е 20, то за 40 см това ще са още 4 стъпала? |
|
| |
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Логически задачи Пет Авг 31, 2012 7:21 pm#30 | |
| Тъй като Преслав ми разкри загадката и не е редно да участвам, трябва да кажа, че това не е верният отговор. Помисли още малко |
|
| |
Rain
Брой мнения : 885 Зодия : Близнаци | Заглавие: Re: Логически задачи Пет Авг 31, 2012 7:54 pm#31 | |
| 2? От стъпало до стъпало по 20 см и общо 40 см, което е повишаването на прилива. |
|
| |
PreslavNeev
Брой мнения : 6127 Зодия : Телец Местожителство : unknown Герой Име: James Cooper Раса: Човек | Заглавие: Re: Логически задачи Пет Авг 31, 2012 7:57 pm#32 | |
| Не това е верният отговор Помисли отново. |
|
| |
Rain
Брой мнения : 885 Зодия : Близнаци | Заглавие: Re: Логически задачи Пет Авг 31, 2012 8:37 pm#33 | |
| То близо до ума. Корабът ще се повдигне, няма да се потопят повече стъпала. |
|
| |
PreslavNeev
Брой мнения : 6127 Зодия : Телец Местожителство : unknown Герой Име: James Cooper Раса: Човек | Заглавие: Re: Логически задачи Съб Сеп 01, 2012 9:48 am#34 | |
| Най-сетне ... Правилно, може да зададеш следващата |
|
| |
tedi129
Брой мнения : 341 Зодия : Везни | Заглавие: Re: Логически задачи Съб Сеп 01, 2012 9:50 am#35 | |
| оф боже, то вярно близо до ума ама кой да се сети |
|
| |
Rain
Брой мнения : 885 Зодия : Близнаци | Заглавие: Re: Логически задачи Съб Сеп 01, 2012 11:05 am#36 | |
| Бащата звъннал на дъщеря си, помолил я да купи някои неща, които ще му трябват за пътуването, и й казал, че парите са в плик на бюрото. Като погледнало набързо плика, момичето видяло написаното отгоре числото 98, извадила парите, прибрала ги в чантата си, а плика хвърлила. В магазина момичето напазарувало за 90 лева, но когато трябвало да заплати, освен, че не й останали 8 лева, както предполагала, не й достигали 4. Вкъщи разказала на баща си и го попитала да не е сгрешил, като е броил парите. Баща й казал, че правилно е преброил парите и грешката е в нея. Каква е била тя? |
|
| |
tedi129
Брой мнения : 341 Зодия : Везни | Заглавие: Re: Логически задачи Съб Сеп 01, 2012 11:39 am#37 | |
| тя е видяла плика на обратно. Парите са били 86? |
|
| |
PreslavNeev
Брой мнения : 6127 Зодия : Телец Местожителство : unknown Герой Име: James Cooper Раса: Човек | Заглавие: Re: Логически задачи Съб Сеп 01, 2012 12:35 pm#38 | |
| Мм и аз мисля, че е така. Ако искаш направо задай следващата или изчакай потвърждение от Rain |
|
| |
tedi129
Брой мнения : 341 Зодия : Везни | Заглавие: Re: Логически задачи Съб Сеп 01, 2012 6:31 pm#39 | |
| Добре, направо задавам Монтьор и водопроводчик паркирали на паркинга на новооткрит търговски център. След разточителна и обилна вечеря решили, че е добра идея да видят последния касов филм в киното на мола. Наредили се на опашката за билети и търпеливо зачакали реда си. Единият бил баща на дъщерята на другия, как е възможно това? |
|
| |
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Логически задачи Съб Сеп 01, 2012 6:52 pm#40 | |
| |
|
| |
tedi129
Брой мнения : 341 Зодия : Везни | Заглавие: Re: Логически задачи Нед Сеп 02, 2012 8:58 am#41 | |
| Точно аз първия път го глеедам и се чуудя, изобщо не ми идеше ти си |
|
| |
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Логически задачи Нед Сеп 02, 2012 9:04 am#42 | |
| Един шейх бил толкова богат, че вече се чудел какво да прави с парите си и решил, че единствено на самолет не се е качвал. На другата сутрин решил да се отправи към летището и да осъществи и тази си прищявка, но на входа нощният пазач му казал, че през нощта е сънувал много лош сън – как самолетът се разбива и господарят му загива. Уплашил се шейхът от тези думи, тъй като бил доста суеверен и не се качил на самолета. Вечерта наистина съобщили, че точно този самолет, ( с който щял да лети владетелят) се е разбил. Благодарил шейхът на пазача, но след това го освободил от работа и си назначил нов пазач. Защо ? |
|
| |
tedi129
Брой мнения : 341 Зодия : Везни | Заглавие: Re: Логически задачи Нед Сеп 02, 2012 9:31 am#43 | |
| Защото пазачът го е излъгал и той е заел мястото му в самолета, а по случайност е познал за катастрофата? |
|
| |
tedi129
Брой мнения : 341 Зодия : Везни | Заглавие: Re: Логически задачи Нед Сеп 02, 2012 9:31 am#44 | |
| Или защото самият пазач го е взривил? |
|
| |
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Логически задачи Нед Сеп 02, 2012 9:34 am#45 | |
| |
|
| |
tedi129
Брой мнения : 341 Зодия : Везни | Заглавие: Re: Логически задачи Нед Сеп 02, 2012 9:51 am#46 | |
| Амии защото бил много суеверен и вярвал че пазачът носи лош късмет? :Д |
|
| |
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Логически задачи Нед Сеп 02, 2012 9:54 am#47 | |
| |
|
| |
tedi129
Брой мнения : 341 Зодия : Везни | Заглавие: Re: Логически задачи Нед Сеп 02, 2012 9:59 am#48 | |
| аааа сетиих сеее......защото е спал с дъщеря му, налии :Д ехх, не може да се намерят свестни пазачи в днешно време :Д |
|
| |
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Логически задачи Нед Сеп 02, 2012 10:13 am#49 | |
| Нееееееее далеч си |
|
| |
swetim
Брой мнения : 885 Зодия : Везни Местожителство : София | Заглавие: Re: Логически задачи Нед Сеп 02, 2012 10:24 am#50 | |
| И аз ще се пробвам. Наградил е стария пазач, дал му е пари и го освободил от работата, защото му е спасил живота и затова си е взел нов пазач? |
|
| |
| Заглавие: Re: Логически задачи #51 | |
| |
|
| |
|
|
Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
|
|