|
| Спечели "Кулинар" на Александър Варго | |
| Автор | Съобщение |
---|
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Пет Юни 08, 2012 9:37 am#1 | |
| - Spoiler:
Той боготвори жените, заслепен е от тях, жадува да запечати тяхната красота в своите творения. С потресаващите си блюда, кулинар - виртуоз отдава възхищението си към прекрасните дами. Ето започва тайнството на приготвянето на храната. Отначало майсторът поставя на масата, след това добавя малко от друг и накрая (съвсем малко!) - от трети. И всичко това се залива с пикантен сос... Кулинарят няма равен в това дело. Процесът напомня вълшебство, феерия, може дори да се възхитите ако... ако само пропъдите завладяващите ви догатки, не се взирате, не душите, не се замисляте. Иначе можете да си загубите разсъдъка от ужас... Уви, всяко изкуство изисква жертви. Кулинарното изкуство - още повече...
Издателство "Монт" и любимият ти форум Teen Obsession те канят да се включиш в най-новия ни и страхотен конкурс този месец. Включи в надпреварата за спечелването на страхотната книга на Александър Варго - Кулинар.
Единственото условие на конкурса е да имаш 25 мнения.
За да се включиш трябва да ни представиш интересна, любима рецепта.
Крайната дата за участие в конкурса е 27 юни 2012 г. на обяд, а победителите, които ще бъде избрани чрез томбола, ще бъдат обявени вечерта на същата дата. След като се обявят, ще ги помоля да ми изпратят данните си на ЛС във форума.
Последната промяна е направена от Sweet Nightmare на Сря Юни 27, 2012 6:19 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
| | | JoInT{}MaNia4ka
Брой мнения : 409 Зодия : Риби Местожителство : Плевен, България | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Пет Юни 08, 2012 4:15 pm#2 | |
| Иии, колко ще са победителите? |
| | | Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Пет Юни 08, 2012 4:29 pm#3 | |
| |
| | | JoInT{}MaNia4ka
Брой мнения : 409 Зодия : Риби Местожителство : Плевен, България | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Пет Юни 08, 2012 9:05 pm#4 | |
| - Sweet Nightmare написа:
- Победителите ще са двама
Благодаря, че ме осведоми. Много обичам оризови спагети. А най-много обичам някой китаец да ми го донесе. Хихихи. Рецепта: Рецепта за Оризови спагети с пиле и сос хойсин: Оризовите спагети (300 г) се заливат с вряща вода и се оставят за 8-10 минути да омекнат, след което се отцеждат и оставят настрана. Чушките (2 бр) се нарязват на ивици и се запържват в малко зехтин за 3-4 минути, заедно със смачкания чесън (4 скилидки) и чили чушката (1 бр). Пилешките гърди (2 филета) се разполовяват, начукват се, така че да станат много тънки, нарязват се на малки парченца и се добавят в тигана. След около 4-5 минути се добавят и нарязаните на малки парчета листа от айсберг (1/2 глава). След 2-3 минути се прибавят и отцедените спагети, и сосът хойсин (1 с.л.). Разбърква се добре и след още 2-3 минути се сваля от огъня. Забележка: Хойсин е традиционен китайски сос, приготвен от соя, сладък картоф, оцет, захар, чесън и люти чушки. Може да бъде намерен в азиатските магазини и в големите супермаркети. Ако не разполагате с този сос, може да използвате соев сос, лют пипер и малко мед или захар. |
| | | Bubole4eKle4e
Брой мнения : 5478 Зодия : Близнаци Местожителство : София | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Съб Юни 09, 2012 11:39 am#5 | |
| Моята рецепта е много лесна за приготвяне и много вкусна. Тъй като няма точно име, мама й казва просто : Десерт с кроасани Необходими продукти: 5 кроасана Захар 1 л. мляко Начин на приготвяне: Нарежете кроасаните на 4-5 части. След това карамелизирайте 2 с.л. захар. Тази карамелизирана захар се разлива върху тавичка. После наредете в тавичката нарязаните кроасани. Разбийте млякото. След това вземете 6-7 яйца и рабийте и тях с 2 ч.ч. захар. Добавете ги към млякото. Разбъркайте добре тази смес и я изсипете върху кроасаните равномерно. Печете на 200 градуса, за около 30 минути, докато заливката стане като крем карамел. Приятен апетит! |
| | | al1ce
Брой мнения : 2073 Зодия : Дева Герой Име: Рейвън Хейли Раса: вампир | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Съб Юни 09, 2012 2:20 pm#6 | |
| Десерта е страхотен , приготвянето е малко по-бавно , но си заслужава чакането .. Бон Апети !
Ягодово перфе :
Необходими продукти за пандишпановия блат: 2 яйца 4с.л.захар 2с.л.брашно 2с.л.олио 1 ванилия
за белия пласт: 200мл.течна подсладена сметана 200мл.заквасена сметана 10гр.желатин 250гр.ягоди 1/2ч.ч.захар
желиран слой: 1ч.ч.вода 1/2ч.ч.захар 10гр.желатин 300-400гр.ягоди
Разбиваме яйцата със захарта,добавяме олиото и накрая с леки движения разбъркваме брашното и ванилията.Изпичаме блата в застлана с намазнена хартия разкопчаваща се форма(22-24см),в загрята до 180С фурна,за 6-7мин.Оставяме го да изстине напълно и поставяме обратно във формата.
Белия слой: Заливаме желатина с няколко лъжици вода и след като набъбне нагряваме на водна баня или в МВ,до пълното му стопяване(не допускайте да заври,губи си желиращите свойства).Разбъркваме заквасената сметана със захарта и оставяме настрани да се разтопи захарта.Разбиваме течната сметана много добре,добавяме заквасената и разтопения желатин и нарязаните на малки парченца ягоди.Изсипваме върху приготвения пандишпанов блат и заравняваме.Оставяме в хладилника да стегне поне 1 час.
За желирания слой - намачкваме с вилица шепа добре узрели ягоди,посипваме ги със захарта и ги оставяме да си пуснат сок и цвят.Заливаме второто пакетче желатин,оставяме го да набъбне и разтопяваме.Намачканите ягоди заливаме с чаша вода и загряваме почти до завиране,прецеждаме и добавяме набъбналия желатин.Оставяме да се охлади.В това време нарязваме останалите ягоди,подреждаме ги върху стегналия сметанов пласт и полека с лъжица заливаме с изстиналия ягодов сироп.Поставяме отново в хладилник до пълното стягане на парфето - поне 3-4часа.
|
| | | sladi4koo
Брой мнения : 252 Местожителство : Мръсна София | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Съб Юни 09, 2012 6:34 pm#7 | |
| Продукти за Карамелизирани банани масло – 20 гр. банани – 2 бр. кафява захар – 2 с. л. ром – тъмен 3 с. л. вода – 2 с. л. индийско орехче канела джинджифил сол ядки – 50 гр.
Приготвяне на Карамелизирани банани Разрежете бананите надълго, после и напряко. Маслото се стапя в дълбок тиган на силен котлон докато започне да прави пяна. Поставете бананите с нарязаната страна надолу, и ги задушете леко (соте), като разклащате тигана леко за около 1 минута. Отстранете тигана от котлона и сипете захарта и рома около бананите. Отново върнете тигана на котлона и продължете запържването докато захарта се стопи, като продължавате да поклащате от време на време тигана, за да се заливат бананите. Сега добавете подправките и намалете силата на греене. Задръжте още около 2 минути, за да се стегне соса, посипете с ядките раздробени и сервирайте докато е горещо. Много добро съчетание е с топка ванилов сладолед. |
| | | grum4o
Брой мнения : 66 Зодия : Козирог | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Съб Юни 09, 2012 8:17 pm#8 | |
| През този сезон любимото ми ястие беше спанак с ориз. Рецептата е следната Необходими продукти: 1 кг. спанак 1 1/2 чаени чаши ориз 4 1/2 чаени чаши вода 3-4 стръка пресен лук 2-3 стръка чесън 40 гр. масло 40 мл. олио джоджен, черен пипер и сол За заливката: 1 кисело мляко, 1-2 яйца, 50-100 грама сирене и 3 с.л. брашно, джоджен,соли черен пипер
В тенджера с олиото и маслото се слагат нарязания лук и чесън. Когато леко омекнат се добавя нарязания спанак. Вари се докато се свие след което се сипва ориза, водата и подправките , а котлона се намаля. Когато ориза е готов и водата е извряла се сваля от котлона (за да не загори последните 5-10 минути се бърка непрекъснато). Съдържанието се изсипвавлеко намазнена тавичка и се залива с заливката като се пече до златиста коричка на 180-200 градуса. Заливката: В разбитите яйца постепенно сипвате млякото. След това добавяте брашното и подправките. С тази смес заливате плънката, а отгоре поръсвате с настърганото сирене.
Приятен апетит |
| | | zori_sz
Брой мнения : 191 Зодия : Риби Местожителство : Стара Загора | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Нед Юни 10, 2012 7:33 am#9 | |
| Любимият ми десерт е бисквитена торта. Ето и рецептата, която майка ми сама измисли:
Продукти: 3 пакета бисквити (аз лично предпочитам "Закуска") 2 пакетчета краве масло разтопено 1 чаена чаша млени орехи 1/2 чаена чаша пудра захар
Начин на приготвяне: Маслото и захарта се разбиват, след това се прибавят орехите. В голяма тава или поднос се нарежда 1 пласт бисквити и се редува с получената кремообразна смес. Така докато свършат. Престоява в хладилника.
Рецептата е много лесна и става бързо. Бон Апети! |
| | | kris
Брой мнения : 2444 Зодия : Рак | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Пон Юни 11, 2012 8:55 am#10 | |
| Слабостта ми е сладкото и понеже вече е лято, ще ви споделя любимия си летен сладкиш, който е изключително лесен за приготовление, а супер вкусен, лекичък и разхлаждащ. Така, ако се унесете в ядене и изведнъж виждате, че десерта е свършил, то може да си го приготвите отново, без затруднение. Сладкиш с плодове Съставки: Сухи бишкоти - аз го правя с два пакета, да е повечко Някакви плодове - препоръчвам за лятото ягодки, а зимата банани или кой каквото обича Кисело мляко - кафявото На баба - 2 бр. Заквасена сметана - 1 бр. Ром - 1 суп. л-ца ( тя е за аромат, но може и без нея) Захар - около 10 суп. л-ци (може и повече, ако искате да ви е по-сладичко) Приготвяне: Взимате голям, плосък съд и нареждате сухите бишкоти. После, взимате голяма купа и сипвате млякото, сметаната, рома и захар на вкус. Бъркате толкова, че да не останат бучки. Опитвате на вкус за захарта и ако искате добавяте. Нарязвате плодовете на кубчета и го изсипвате при получената смес. Разбърквате отново и заливате бишкотите. После слагате сладкиша за 2 часа в хладилника и сте готови. Приятен апетит! |
| | | Ellendary
Брой мнения : 721 Зодия : Лъв | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Пон Юни 11, 2012 9:13 am#11 | |
| Имам книгата в е-вариант и този път ще пропусна конкурса. Пожелавам късмет на участниците, книгата си заслужава, а Александър Варго е един от любимите ми писатели.
|
| | | black_raven
Брой мнения : 136 Зодия : Рак | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Пон Юни 11, 2012 9:30 pm#12 | |
| Ето нещо, което много обичам и далеч не е толкова сложно:
Ябълков пай
За пълнежа: 1,5 кг ябълки (или около 5 ябълки) 2/3 ч.ч. захар сок от 1/2 (половин) лимон 1 ч.л. канела ванилия 2 с.л. брашно
За тестото: 2,5 ч.ч. брашно 1/2 ч.л. сол 4 с.л. вода 125 гр. масло
Правите кладенче в брашното и в него слагате леко разтопеното масло и солта, прибавяте водата и размесвате. Разделяте на 2 части, покривате ги с кърпа и ги оставяте да престои 30 минути в хладилника. През това време почиствате ябълките и ги нарязвате на ситно. Слагате ги в купа заедно с лимоновия сок, захарта, канелата, ванилията и брашното. Намаслявате дълбока форма за печене с диаметър 24-25 см. Разстилате на дъното едната част от тестото във формата на кръг, върху него поставяте пълнежа с ябълките, поръсвате с няколко парченца масло и покривате с втората част от тестото. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 час, а след това за 10 минути на 200 градуса. |
| | | Iskra16
Брой мнения : 50 Зодия : Телец | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Вто Юни 12, 2012 3:33 pm#13 | |
| Гризини със семена
Необходими продукти: 350 г брашно 200 мл хладка вода 1 ч. л. суха мая 3/4 ч. л. сол 2 щипки захар 1 ч. л. семе от копър 2 с. л. сусам 1 ч. л. маково семе 3 с. л. зехтин
за поръсване:
цвят от сол на вкус зехтин на вкус
1. Брашното, подправките, маята и захарта се смесват. Прибавят се разбърканите вода и зехтин, и се посолява. 2. Всичко се разбърква и се замесва меко и еластично тесто (ако тестото стане твърдо, може да се долее малко вода). Оставя се на стайна температура, покрито с фолио или кърпа, да втаса за 1–1,5 часа. 3. После тестото се разделя на две равни части. От всяка част се нарязват 16–18 тънки ивици. Чрез издърпване се изтъняват и се овкусяват.
4. Слагат се в тави, на дъното на които има пергаментова хартия. Намазват се със зехтин и се поръсват с цвят от сол. 5. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, за около 20 минути. Времето зависи и от тяхната големина.
Последната промяна е направена от Iskra16 на Сря Юни 27, 2012 5:26 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
| | | Mellissa__
Брой мнения : 30 Зодия : Телец | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Чет Юни 14, 2012 6:39 pm#14 | |
| Торта "Вики" /лична рецепта/ * 8 яйца * 9 с.л. захар се разбиват заедно до получаването на пухкава смес. Прибавя се пресято брашно (около 2 водни чаши) и ванилия (две опаковки), докато се размесва с пластмасова или дървена бъркалка внимателно и бавно. Получената смес се изсипва в намазана с олио тавичка и се пече в умерена фурна. В дълбок съд се изсипват 3 супени лъжици захар и се слагат на котлона, докато се карамелизират. Прибавя се около 1/2 кг. захар и съответното количество вода, за да се получи сироп 1:1. Вари се. Накрая в сиропа се добавя лимонена есенция. Изстиналия вече блат се разделя на две и се сиропира внимателно с топлия сироп. Крем: 1/2 литър течна животинска сметана за торти и 4 с.л. захар се разбиват добре Прибавят се две ванилиики. 200 гр. натурален шоколад се начупва на парчета и към него се добавят 4-5 супени лъжици вода и се разтваря на водна баня или в микровълнова, разбърква се докато не се втечни. Изчаква се да изстине и малко по малко се добавя към разбиващата се сметана. Сиропираните блатове се мажат с крема и се оформят като торта, която с пожелание може да бъде окрасена с парченца крокант, шоколадови пръчици или декорация по избор. Не се препоръчва за хора спазващи диети. Добър апетит. |
| | | immortal_kiss1991
Брой мнения : 397 Зодия : Лъв Местожителство : Копривщица | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Пон Юни 18, 2012 7:38 pm#15 | |
| Хайде и аз да се включа. Книжката си заслужава според мен. А ето я и моята рецепта:
Продукти:
300-400гр. кайма шепа ориз 2 яйца 1 кофичка кисело мляко 2с.л брашно 30гр.масло индийско орехче-1 щипка 1 кубче бульон пилешки или комбиниран пилешки със зеленчуци
Приготвяне: Омесваме каймата с малко топла вода и ориза,и оформяме кюфтенца. Пускаме ги в тенджерка с не много вода в която е разтворен бульона. Варят се около 20мин. В дълбок тиган стопяваме масълцето и когато то се запържи леко, прибавяме предварително разбитите яйца,кисело мляко и брашно.След като тази смес започне да се сгъстява постепенно ,на порции прибавяме течността в която са вряли кюфтета и самите кюфте.Накрая подправяме с индийското орехче.
Тази рецепта е взета от интернет, изпробвана е и става много вкусно. |
| | | Temptress
Брой мнения : 84 Зодия : Водолей Герой Име: Моника Адамс Раса: Шейпшифтър | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Пон Юни 18, 2012 10:20 pm#16 | |
| Книжката ми изглежда уникално интересно, а и Александър Варго ми е слабост затова и аз реших да пробвам. И тъй като явно сме на вълна сладки изкушения:Шоколадови звездички с капучино Продукти:
300 гр. брашно 125 гр. пудра захар 1 яйце 1 щ. сол 200 гр.меко краве масло 2 пакетчета капучино на прах – 2х18 гр.,без добавена захар 100 гр. натурален шоколад,настърган на ситно 200 гр. марципан бял шоколад или глазура за украса
Начин на приготвяне:
☆ Смесваме брашното,захарта,солта,капучиното на прах и настъргания шоколад.Добавяме мекото масло и яйцето.Месим,докато получим гладко тесто. ☆ Прибираме тестото в хладилника за два часа. ☆ Върху леко набрашнена повърхност разточваме кора с дебелина 3 мм.С форми изрязваме звездички,които печем в предварително загрятата на 180º фурна около 10 мин. ☆ Оставяме ги да изстинат. ☆ През това време разточваме марципана на лист с дебелина 3-5 мм.и със същите формички изрязваме звездички.По желание може да се прибави в марципана настъргана кора от портокал. ☆ Намазваме леко едната страна на звездичките с част от глазурата.Слепваме ги две по две,като помежду им слагаме марципановата звездичка. ☆ Украсяваме с глазура. Разбива се един белтък с около 200 гр. пудра захар и лимонов сок.
източник: сп.”Pasteleria navideña”
Тази рецепта си я намерих отдавна и вече няколко пъти съм я изпробвала. Получават се разбиващо добри сладки^^
|
| | | vamp_girl33
Брой мнения : 57 Зодия : Овен | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Вто Юни 19, 2012 2:05 pm#17 | |
| Негърче
Продукти: 1 кофичка кисело мляко 1 ч.л. сода 1 ч.ч. захар 1 1/2 ч.ч. брашно 3 с.л. какао
За глазурата: 10 с.л. вода 2 с.л. захар 2 с.л. какао 1 с.л. масло
Приготвяне: - Содата се разбива с киселото мляко, добавя се захарта, какаото и брашното. - Всичко се разбива добре, изсипва се в тавичка и се пече в умерена фурна до готовност. - Продуктите за глазурата се смесват и се варят до леко сгъстяване. - След като изстине, сладкишът се глазира с глазурата и се поръсва с кокосови стърготини (пожелание).
Добър апетит!! |
| | | snejincety
Брой мнения : 52 Зодия : Телец | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Сря Юни 20, 2012 10:09 am#18 | |
| Крем с малини
Продукти: 300гр. малини 100гр. захар 3 белтъка
Начин на приготвяне: Почистете и измийте малините, като 12 от тях отделете за украса. Смачкайте останалите на пюре. Разбийте белтъците на гъст сняг и прибавете към тях малко по малко захарта. Смесете с пюрето и разбъркайте леко. Налейте крема в чаши за шампанско и украсете отгоре с целите малини. |
| | | e.stoikova
Брой мнения : 50 Зодия : Водолей | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Чет Юни 21, 2012 10:14 am#19 | |
| Бърз щрудел с ябълки продукти готов блат за пайове и щрудели Nestle 1 гк ябълки-обелени и нарязани на малки парченца 50 гр. галета 100 гр. захар/аз ползвах кафява 50 гр. краве масло 1 с.л. канела 1 1/2 чаша стафиди и сушени плодове по избор-кайсии,круши,сливи... нарязани бадеми кората на 1/2 лимон яйце за намазване пудра захар за поръсване
приготовление Задушавам ябълките в маслото и захарта.Накисвам предварително сушените плодове и стафидите във вода. В голяма купа смесвам подсладените ябълки със стафидите и другите сушени плодове, лимоновата кора, галетата, бадемите и канелата.Разстилам блатовете на масата/в един пакет има два/ и в средата им слагам сместта.Двата края на така получения щтрудел се подвиват.Отгоре се намазва с разбито яйце и тук -там се набожда с вилица,за да излиза парата.Пече се в предварително загрята силна фурна до златисто кафяв цвят.
Правих го миналата седмица, но с бутер тесто и също беше много вкусно.
|
| | | mims_18
Брой мнения : 34 Зодия : Овен | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Пет Юни 22, 2012 1:36 pm#20 | |
| Рецептата е много интересна и разбира се ястието е страхотно.
Нарича се Торта от кайма
Необходими продукти:
100гр. бекон 1 кг. кайма 1 глава нарязан лук 2 яйце 2 филийки хляб, накиснати в мляко 50гр. маслини кисели краставички топено сирене или пушено сирене черен пипер сол магданоз други подправки пожелание и по вкус Начин на приготвяне:
Каймата се омесва с подправки, настъргания на ренде лук, филиите хляб и яйце. и разделя на две части. Едната половина се оформя на дълъг салам. Разстила се в намазнена и поръсена с галета форма за кекс. Нареждат се филийки от бекона, нарязаното на филийки варено яйце, киселите краставички нарязани на филийки и обезкостените и нарязани маслини. Отгоре се слага отново бекон и другата половина от каймата и добре се притиска от всякъде. След като се изпече, още горещо се обръща и се украсява с кръгчета топено или пушено сирене на вкус. Поднася се със салата или картофено пюре. |
| | | Christina.
Брой мнения : 559 Зодия : Риби Местожителство : Пловдив | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Съб Юни 23, 2012 8:56 am#21 | |
| Хайде, и аз ще участвам. Успех на останалите! Пияна монахиня Това е един нетрадиционен сладкиш от тетрадките на майка ми, който открих наскоро. Става невероятно пухкав, с лек аромат на мед и лимон, а шоколадовата заливка му придава изключителен завършек.за основата: (26см кръгла форма или 26х18см правоъгълна)3 яйца 120 г. захар 150г брашно 125г масло 1 пак. бакпулвер 3 с.л. прясно мляко 2 с.л. мед 2 с.л. ром настъргана кора от лимонза заливката:100г шоколад 50г маслоРазбийте белтъците на сняг. В друг, по-голям съд, разбийте мекото масло, захарта и жълтъците на пухкав крем. Постепенно прибавяйте брашното, смесено с бакпулвера и смесените мед, мляко и ром. Добавете настърганата лимонова кора. Можете да бъркате и с миксера. Накрая добавете разбитите белтъци. Печете в намазана с масло и леко набрашнена форма на 180С до готовност - проверете с клечка. След като изстине, го нарежете на парчета. Разтопете на водна баня (или на много слаб огън) шоколада и маслото, и залейте сладкиша. Може да се поръси с малко кокосови стърготини. Прекрасно се съчетава и със сутрешното кафе, и със следобедния чай. |
| | | Lady Infernaliia
Брой мнения : 53 Зодия : Водолей | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Нед Юни 24, 2012 6:07 pm#22 | |
| Аз съм по сладкото и за това ви представям рецепта за един мой много любим сладкиш.:]]]
Саламово руло Продукти:
4 кутии обикновени бисквити
1 чаша нарязани орехи
1 чаша пудра захар
2 пакетчета масло
2 ванилии
1 супена лъжица какао
2 яйца
Приготовление:
Бисквитите се смилат или натрошават на парченца и към тях се прибавя всичко останало. Размесва се като кайма за кюфтета. След това се разделя на 2-3 части и се прави във вид на салам.
Начините за процедиране след по-горното оформление са няколко:
1. Може да сложите вече готовия салам в/у пергаментова хартия покрита с пудра захар и какао.След това се слага в хладилника.
2. Може да го сложите в хладилника, за да се втвърди и след това да го залеете с шоколад и дооформите със сметана и други видове украси.
3. Може да карамелизирате захар, да я начупите на парченца и пак да оваляте салама в нея преди да го сложите в хладилника. |
| | | perlata
Брой мнения : 40 Зодия : Риби | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Пон Юни 25, 2012 1:16 am#23 | |
| Змия от руска салата
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ : майонеза " Краси " сварени картофи свинска шунка сварени моркови размразен грах кисели краставички сварени яйца настъргана лимонова кора НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ : Картофите сварявам в подсолена вода,обелвам ги горещи и оставям да изстинат. Отделно сварявам морковите и яйцата и също ги оставям да изстинат. Картофите и сварените жълтъци - смачквам с ръчната преса, а морковите, киселите краставички, шунката и сварените белтъци - нарязвам на малки кубчета. Добавям и изцедения консервиран или сварен грах. Настъргвам и кората на един лимон и всичко това разбърквам с майонезата. Готовата салата оставям да се охлади в хладилника.Оформям змия и отгоре нареждам кръгчета кисели краставички. Върви с домашна ракийка :-)
[IMG=https://2img.net/r/ihimizer/img526/6590/38290231667112167882419.jpg][/IMG] |
| | | Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго Сря Юни 27, 2012 6:19 pm#24 | |
| Победителите в конкурса са избрани, след малко ще бъдат обявени! |
| | | | Заглавие: Re: Спечели "Кулинар" на Александър Варго #25 | |
| |
| | | | Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
|
|