|
| Клуб Robert Downey Jr. / Робърт Дауни Джуниър | |
| Автор | Съобщение |
---|
PreslavNeev
Брой мнения : 6127 Зодия : Телец Местожителство : unknown Герой Име: James Cooper Раса: Човек | Заглавие: Клуб Robert Downey Jr. / Робърт Дауни Джуниър Съб Авг 18, 2012 7:28 pm#1 | |
| Робърт Дауни Джуниър е американски актьор, продуцент и музикант. Два пъти номиниран за Наградите Оскар за мъжка роля ("Чаплин" през 1992 и "Тропическа буря" през 2008). Роден е на 4 април 1965 в семейството на продуцента и актьор Робърт Дауни старши. Дебютира в киното още на 5 годишна възраст във филм на баща си и това предопределя бъдещия му живот. Дебютира с главна роля през 1985 в драмата Tuff Turf, където си партнира с Джеймс Спейдър. Следващите няколко години се снима в нискобюджетни филми, за да дойде големият пробив с филма "Чаплин" (1992), където пресъздава образа на знаменития актьор под режисурата на Ричард Атънбъро. За изпълнението си е номиниран за Оскар и обира овациите на критиката като един от най-обещаващите млади актьори. В този период обаче Дауни става зависим от наркотиците, за да се стигне до ареста му през 1996 (осъден е на 16 месеца затвор и принудително лечение). Връща се на голямата сцена през 2003 в "Готика", където си партнира с Хали Бери и Пенелопе Крус. Истинският рестарт за кариерата на актьора обаче е "Железния човек" (2008), след който големите киностудия отново обръщат поглед към него. През 2009 играе главната роля в хита на Гай Ричи "Шерлок Холмс". Филмография: - Spoiler:
Tuff Turf - 1985 Отново на училище - 1986 Еър Америка 1990 Чаплин - 1992 Сърце и души - 1993 Убийци по рождение - 1994 Само ти - 1994 Реставрация - 1995 Щатски шерифи - 1998 Боуфингър - 1999 Момчета-чудо - 2000 Пеещият детектив - 2003 Готика - 2003 Лека нощ и късмет - 2005 Зодиак - 2007 Железният човек - 2008 Невероятният Хълк - 2008 Тропическа буря - 2008 Шерлок Холмс - 2009 Железният човек 2 - 2010 Път с предимство - 2010 Шерлок Холмс: Игра на сенки - 2011 Отмъстителите - 2012 Железният човек 3 - 2013
|
| | | Darkness.Winter
Брой мнения : 86 Зодия : Риби | Заглавие: Re: Клуб Robert Downey Jr. / Робърт Дауни Джуниър Нед Сеп 02, 2012 4:59 pm#2 | |
| Това е МЪЖЪТ!Страхотен е!Има много добри филми и играе всякакви роли страхотно.Много ми харесва като Шерлок Холмс в Готика и Зодиак също беше много,много добър и даже ме накра да гледам ,,Железния човек" въпреки,че обикновено не гледам филми за супер герои. |
| | | india.
Брой мнения : 344 Зодия : Везни | Заглавие: Re: Клуб Robert Downey Jr. / Робърт Дауни Джуниър Съб Ное 24, 2012 10:58 pm#3 | |
| Робърт е изключителен актьор, въпреки че много ме ядосва с последните си роли.* Шерлок Холмс е много хубав, добре, обаче Iron Man е такава излагация, че няма накъде. За пръв път му обърнах внимание в In Dreams, а любимите ми негови филми са: Fur, Wonder Boys, Kiss Kiss Bang Bang и Charlie Bartlett. Zodiac също не е за изпускане, макар че мина толкова много време откакто го гледах, че не мога да твърдя нищо категорично. Във всеки случай, го обичам прекалено много, за да не следя всичко, което прави с интерес, пък дори и да - Spoiler:
* Смисъл, само му вижте филмографията последните няколко години: Iron Man (2008), Sherlock Holmes (2009), Iron Man 2 (2010), Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011), The Avengers (2012), Iron Man 3 (2013), The Avengers 2. И това, ако не е затъване в еднообразие. Но знам, че след като се уморят да правят хиляда версии на едно и също, пак ще се върне към стойностните роли.
|
| | | PreslavNeev
Брой мнения : 6127 Зодия : Телец Местожителство : unknown Герой Име: James Cooper Раса: Човек | Заглавие: Re: Клуб Robert Downey Jr. / Робърт Дауни Джуниър Съб Ное 24, 2012 11:10 pm#4 | |
| Хмм ако говорим за филмовата поредица Iron Man като цяло, да, първият ставаше, а втория беше доста зле. Но ако говорим за актьорската игра на Дауни, той си играе на ниво и колкото и добър да си, филм от такъв жанр сам едва ли можеш да поддържаш. Хубавото в цялата картинка е, че третия филм е с нов режисьор и според това, което четох се очертава да е наистина първия добре направен филм за Iron Man. А и с Бен Кингсли в ролята на злодея, съмнения почти няма. |
| | | india.
Брой мнения : 344 Зодия : Везни | Заглавие: Re: Клуб Robert Downey Jr. / Робърт Дауни Джуниър Съб Ное 24, 2012 11:19 pm#5 | |
| Робърт играе себе си в Айрън мен-ите или въобще не играе. Абсолютно никакво усилие и актьорска амбициозност не се изисква да играеш Тони Старк, но че радва - радва. До един момент обаче. Мисля, че достатъчно дълго гледахме едно и също и е време за разнообразие.
Стига да е последен, го чакам с нетърпение. |
| | | PreslavNeev
Брой мнения : 6127 Зодия : Телец Местожителство : unknown Герой Име: James Cooper Раса: Човек | Заглавие: Re: Клуб Robert Downey Jr. / Робърт Дауни Джуниър Съб Ное 24, 2012 11:27 pm#6 | |
| Не знам какво имаш предвид под "последен", след като след това се задава и Отмъстителите 2, където със 100% ще имаме Тони Старк. За след това е много, много рано да се говори, но не е изключено да направят още някой филм. А и отделно има странични филми като Тор 2 и Капитан Америка 2, тъй че как то е тръгнало май не мислят да спират с филмите, поне за сега. |
| | | india.
Брой мнения : 344 Зодия : Везни | Заглавие: Re: Клуб Robert Downey Jr. / Робърт Дауни Джуниър Съб Ное 24, 2012 11:30 pm#7 | |
| Наясно съм, че ще пре-експонират, експлоатират и т.н. образа до немай-къде. Но да ги приключваме един по един, пък и в крайна сметка, точно в него му е най-централна ролята. |
| | | | Заглавие: Re: Клуб Robert Downey Jr. / Робърт Дауни Джуниър #8 | |
| |
| | | | Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
|
|