Световна премиера: 19.05.2011 Жанр: Екшън, Драма, Приключенски, Фентъзи САЩ / 2011 / 0 минути
Сценарист: Стан Лий, Джак Кърби
Режисьор: Кенет Брана
В ролите: Крис Хемсуорт, Самюел Л. Джаксън, Александър Скарсгард, Натали Портман, Антъни Хопкинс, Стелан Скарсгард, Джейми Александър, Идрис Елба
Разпространител: Audio Visual България / Paramount Pictures
Номинирания за четири Оскара, специалист по Шекспир, Кенет Брана („Много Шум за Нищо“, „Франкенщайн“) режисира суперпродукцията "ТОР: Богът на гръмотевиците", създадена във вселената на Marvel Comics, разказваща за богът на гръмотевиците от Скандинавската митология – Тор от Асгард.
Могъщия Тор (Крис Хемсуърт) е силен, но арогантен войн, чийто безразсъдни действия преразпалват древна война. Тор е наказан и запратен на Земята да живее сред хора. Щом попада там, той научава каква е цената да бъдеш истински герой, когато най-зловещия възможен враг изпраща мрачните сили на Асгард срещу Земята.
krasi9mir
Брой мнения : 64
Заглавие: Re: Thor/ ТОР: Богът на гръмотевиците Пет Апр 08, 2011 12:40 pm#2
Звучи интересно. Със сигурност ще го гледам.
FacelessMachine
Брой мнения : 247 Зодия : Овен Местожителство : The Tardis
Герой Име: Аарон Денис Питс Раса: Вампир
Заглавие: Re: Thor/ ТОР: Богът на гръмотевиците Пет Апр 08, 2011 3:46 pm#3
Мне, не знам. За този филм така и не успях да изградя някакво мнение първия път когато видях трейлъра. Стори ми се безинтересен. Сякаш някой се е опитал да сглоби части от всички филми които наскоро пожънаха успех и не се е съсредоточил много на историята, а по-скоро на "великите" специални ефекти. Най-вероятно ако го дават на 3D ще е хубаво превивяване там да гледаш как се бият и разни неща се рушат, но лично аз нямам голям интерес към този филм ::
????
Заглавие: Re: Thor/ ТОР: Богът на гръмотевиците Съб Май 21, 2011 7:59 pm#4
Страхотен филм. От доста време не бях гледал качествен филм и се бях отчаяла, но Тор ми опроверга. Правят се хубави филми, ама рядко.
poli
Брой мнения : 175 Зодия : Везни
Заглавие: Re: Thor/ ТОР: Богът на гръмотевиците Нед Юли 03, 2011 8:31 pm#5
Страхотно филмче. Заслужава си. С нетърпение ще чакам продължението.