Премиера в България: 11.05.2012 Световна премиера: 10.05.2012 Жанр: Комедия, Фентъзи САЩ / 2012 / 108 минути Сценарист: Сет Греъм-Смит, Джон Аугуст Режисьор: Тим Бъртън В ролите: Мишел Пфайфър, Хелена Бонам Картър, Джони Деп, Бела Хийткоут, Джаки Ърл Хейли, Ева Грийн Оператор: Бруно Делбонел Продуцент: Греъм Кинг, Дерек Фрей Резюме:
Фантастичното въображение на Тим Бъртън представя историята на Барнабас Колинс, елегантен аристократ, който е превърнат във вампир от огорчена обожателка. Погребан под земята за две столетия, той излиза от ковчега си през 1972 година и се завръща в някогашното си разкошно имение, където сега живеят неколцина оцелели издънки на рода Колинс.
Решен на всяка цена да възвърне предишната слава на семейното име, Барнабас е спъван на всяка крачка от бившата си изгора – изкусителната вещица Анжелика (Ева Грийн) – в това „необуздано и фантастично” (Сам Халънбек, NBC-TV) приключение.
И аз останах малко разочарована. Смятах, че ще е по-интересно. Играта на Джони Деп, както винаги, беше много добра, но не можа да ме грабне филмчето. Още малко му трябва..
Серизна стъпка надолу, на фона на досегашната работа на Бъртън. Въпреки че не мисля, че филмът претендира за нещо особено, така че и не смятам, че трябва да бъде съден строго. (Но силно се съмнявам да го гледам втори път.) Иначе има страхотна атмосфера, музика и някои доста добри намигвания. Актьорският състав е страхотен (има си дори Джаки <3). Без Клои, де, но това даже няма да го коментирам.
Колкото и да обичам вече константното трио Хелена-Джони-Тим мисля, че е време да си дадат филм-два почивка и после да се завърнат с нещо уау-ващо, както само те си могат.
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България
На мен лично ми хареса.Не бих го повторила,но не съм чак толкова разочарована
velimira69
Брой мнения : 48 Зодия : Дева
Заглавие: Re: Dark Shadows / Тъмни сенки (2012) Чет Юни 11, 2015 6:50 pm#8
Иска ми се да го гледам, но дали го има онлайн, не ми се иска да си го свалям, без да знам все пак дали си заслужава. Мненията са противоречиви до тук.
Sponsored content
Заглавие: Re: Dark Shadows / Тъмни сенки (2012) #9