| За или против отмъщението? | |
|
Автор | Съобщение |
---|
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: За или против отмъщението? Нед Ное 25, 2012 7:07 pm#1 | |
| Във форума се повдигна една интересна тема - Безсмислено ли е отмъщението или това е начин за освобождение? Е, споделете какво мислите по въпроса.
Последната промяна е направена от Sweet Nightmare на Пон Дек 10, 2012 8:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| |
elizabetta_90
Брой мнения : 2049 Зодия : Скорпион | |
| |
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: За или против отмъщението? Нед Ное 25, 2012 7:52 pm#3 | |
| Аз пък не бих казала, че съм много съгласна и с него. Прочетох доводите и на двама ви и всяка една гледна точка си имаше своите плюсове и минуси. И все пак, както казах "гледна точка", всеки има право на такава. Това, че твоята не се препокрива с неговата, не означава, че тя е грешна и трябва да отстъпваш. Много съм съгласна с теб, че дори и неговата пасивна реакция е някакъв вид отмъщение. Съзнателно или не, ти си връщаш на онзи, който е постъпил зле с теб. И все пак съм на мнение, че не трябва да отвръщаш агресивно, защото така се принизяваш до неговото ниво. Когато някой ти направи нещо лошо, ти трябва да се изправиш с високо вдигната глава и да им отмъстиш с това, което си постигнала.
|
|
| |
elizabetta_90
Брой мнения : 2049 Зодия : Скорпион | Заглавие: Re: За или против отмъщението? Нед Ное 25, 2012 7:59 pm#4 | |
| Много благодаря за подкрепата ,напълно съм съгласна с теб,но за моя най-голямо съжаление често реагирам инстинктивно и напълно необмислено,което е голяма пречка ,ако като мен след 5 минути цупене вече си в чисто ново настроение и си загърбил проблемите ,но човека,с когото си спорил не е... |
|
| |
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: За или против отмъщението? Нед Дек 09, 2012 5:58 pm#5 | |
| Според мен има прекалено много хора, които се опитват да ти навредят, за да си губиш времето в безмислено отмъщение. Както казват хората "Всичко се връща". |
|
| |
PreslavNeev
Брой мнения : 6127 Зодия : Телец Местожителство : unknown Герой Име: James Cooper Раса: Човек | Заглавие: Re: За или против отмъщението? Нед Дек 09, 2012 8:27 pm#6 | |
| |
|
| |
Rositta
Брой мнения : 1025 Зодия : Близнаци Местожителство : Там където желаеш да си, но не можеш да бъдеш... Герой Име: Пейн Раса: Вампир | Заглавие: Re: За или против отмъщението? Нед Дек 09, 2012 11:35 pm#7 | |
| Няма за или против. Това си зависи от мисленето и реакцията на човек. Да, разбира се доста по-зряло е да подтиснеш чувството за отмъщение и да замълчиш, но понякога е добре някои хора да се поставят на определено място защото никой не може да те тъпче с или без причина и тогава отмъщението е приемливо, иначе е детска постъпка породена от импулсивна реакция. Лично мнение. |
|
| |
Bubole4eKle4e
Брой мнения : 5478 Зодия : Близнаци Местожителство : София | Заглавие: Re: За или против отмъщението? Съб Яну 05, 2013 11:14 am#8 | |
| Интересна тема. Според мен никой не може да те тъпче, а ти да си мълчиш, но пък от друга страна не е и хубаво да отвръщащ с агресия породена от тъпите действия на някой друг. Затова по-добре да се стараем да не се забъркваме в ситуации в които да ни се налага да отмъщаваме. |
|
| |
R.I.P.
Брой мнения : 65 Зодия : Лъв Местожителство : На изток от слънцето и на запад от луната. Герой Име: Джейн Уиткъм. Раса: Дух | Заглавие: Re: За или против отмъщението? Сря Яну 30, 2013 2:13 pm#9 | |
| Така... Първо изчетох всички коментари и със всички съм съгласна. Но все пак си имам и аз една моя хипотеза. Или няколко... Така е всичко се връща, но въпроса е кога? Наистина бих искала да видя как на някой му се връща всичко сторено и най-добрият начин е като сам му го причиниш, но все пак не трябва да падаме до тяхното ниво, нали? Честно да Ви кажа, обаче това "нека не падаме на тяхното ниво" никога не ме удовлетворявало. Така че има 2 варианта. 1: Чаках и всичко ще им се върне, но има опасност да не го видиш. 2: Падаш на тяхното ниво и им показваш какво е там долу. Зависи от ситуацията и човека! |
|
| |
Medi
Брой мнения : 691 Зодия : Рак Местожителство : Yakoruda, Blagoevgrad,Bylgaria Герой Име: Раса: | Заглавие: Re: За или против отмъщението? Пон Май 13, 2013 1:37 pm#10 | |
| аз мисля, че няма смисъл от отмъщение, всичко се връща рано или късно
И както се казва има Бог , той забавя, но не забравя |
|
| |
PreslavNeev
Брой мнения : 6127 Зодия : Телец Местожителство : unknown Герой Име: James Cooper Раса: Човек | |
| |
| Заглавие: Re: За или против отмъщението? #12 | |
| |
|
| |
|
Similar topics | |
|
|
Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
|