|
| Автор | Съобщение |
---|
PreslavNeev
Брой мнения : 6127 Зодия : Телец Местожителство : unknown Герой Име: James Cooper Раса: Човек | Заглавие: True Detective (2014-) Пон Яну 13, 2014 9:08 pm#1 | |
|
- Режисьор: Ник Пицолато
- В ролите: Матю Макконъхи, Уди Харелсън, Майкъл Потс, Хейзер Ашли Бойд, Мадисън Улф и др.
- Държава: САЩ
- Година: 2013
- Времетраене: 60 минути на епизод
- Жанр: Криминален, Драма
- Резюме: Матю Макконъхи, Уди Харелсън, Мишел Монахан и Александра Дадарио изпълняват главните роли в телевизионния сериал “Истински детективи”.
Сюжетът, разказан от различни времеви гледни точки, проследява полицейските детективи Ръст Коул и Мартин Харт, които започват да издирват жесток сериен убиец в щата Луизиана. Коул и Харт са доказвали своите качества нееднократно и на пръв поглед изглежда, че това ще бъде поредния успешен случай в кариерите им. Но издирването на ловкия убиец се превръща в 17-годишна одисея, която променя завинаги животите на двамата детективи.
- IMDB: Линк към IMDB
Сезон 1
Последната промяна е направена от PreslavNeev на Чет Апр 10, 2014 6:45 am; мнението е било променяно общо 2 пъти |
| | | india.
Брой мнения : 344 Зодия : Везни | Заглавие: Re: True Detective (2014-) Чет Яну 16, 2014 8:19 pm#2 | |
| Допреди малко се чудех дали да го гледам. "Жесток сериен убиец" ме убеди да го направя. xD |
| | | india.
Брой мнения : 344 Зодия : Везни | Заглавие: Re: True Detective (2014-) Чет Мар 06, 2014 4:58 pm#3 | |
| Изключително качествен сериал. А онази сцена в 4ти епизод ми спря дъха. Няколко пъти я гледах от тогава, невероятна! Много ми е неприятно, че ще свършва и още повече, че следващият сезон няма да е със същите герои и актьори, защото наистина сериозно се привързах към тях. А още по-мъчително ще бъде, ако някои от нещата, казани в последния епизод, се сбъднат и - Spoiler:
Ръст се самоубие. Подобен намек имаше и за Марти, но според мен, ако ще умира, няма да е по този начин.
При всички положения имам много лошо предчувствие /свързано най-вече с първия/ за идния, последен епизод... |
| | | PreslavNeev
Брой мнения : 6127 Зодия : Телец Местожителство : unknown Герой Име: James Cooper Раса: Човек | Заглавие: Re: True Detective (2014-) Пон Мар 10, 2014 5:44 pm#4 | |
| Хах, и при мен е така. Никой не го гледа ама то си е за тяхна сметка ... :P Та, края ми допадна, хареса ми идеята как вече излязохме от "сцената" с интервютата и стигнахме до момент, в който всичко може да се случи. Каркоса беше върхът, направо ми падна ченето по едно време (прииска ми се и аз да съм там, хем, че от части бях) - Spoiler:
Радвам се, че и 2-мата останаха живи. Не, че търся продължение или нещо от сорта, просто връзката им стана изключително силна и щеше да ми се скъса сърцето ако беше свършило по друг начин
На теб какви са ти впечатленията? |
| | | india.
Брой мнения : 344 Зодия : Везни | Заглавие: Re: True Detective (2014-) Вто Мар 11, 2014 6:47 pm#5 | |
| Слагам всичко в спойлер, за да не мисля постоянно кое да отделям и кое - не. xD Честно казано, имам толкова много мисли, че едва ли ще се получи нещо адекватно, но ще опитам... - Spoiler:
И аз се радвам, че останаха живи и особено много за Ръст. Общо взето не бях спокойна, докато не се появиха надписите. Финалният монолог не само че беше изключително красив и силен само по себе си, но и брилянтно изигран от Матю. Разбира се, трябва да се спомене и отличната игра на Уди, чието изпълнение е не по-малко впечатляващо от това на Матю. За съжаление няма как да се надяваме на завръщане, сега, когато им знаем бъдещите планове за сериала. :/ Много от феновете-конспиратори останаха разочаровани, че повечето загадки останаха неразрешени, въпреки че упорито ни тласкаха към какви ли не теории. Но аз мисля, че точно това е целта и ми се струва, че оставиха достатъчно подсказки за всеки зрител да изгради собствената теория. В крайна сметка, аз продължавам да вярвам, че с Одри се е случило нещо, може би бащата на Маги е (бил?) замесен, но както Марти така и не разбра истината, така и ние няма да научим. В крайна сметка, шоуто се фокусира върху отношенията и израстването на двамата главни герои и представя изцяло техните гледни точки. Освен това сериалът е толкова силен в изследването на човешките отношения, че който го гледа само за да разбере "кой го направи" изпуска смисъла... Сцените в Каркоса бяха адски въздействащи и напрегнати, а всички с Бети и Ерол - доволно притеснителни. Много ми хареса моментите, в които го показваха да говори с различни акценти, интериора на къщата, както и кадъра с убитото куче - ей такива малки детайли развиват персонажите и ги правят по-реални, дори плашещо реални. Повлияна съм от разказите на Чеймъбрс в момента, разбира се, но когато Ерол каза на Ръст да "си свали маската", почти очаквах да каже "Нямам маска". :д Но този момент пасва идеално с един момент от предишните епизоди, в който се говореше за маските и самоличностите и който хвърля малко допълнителна светлина за естеството на "вярата", която Ерол поддържа. Като се има предвид, че в сериала няма и една излишна думичка, сигурно ще изскочат още много неща при повторно гледане, което смятам да си устроя в най-скоро време.^^ Страхотно много неща има, на които ми се иска да обърна внимание - Исусоподбният кадър на Ръст, семейната сценка с Марти в болницата, някои определени кадри и диалози, но всичко все още не ми се е наместило в главата и дори не знам как да изкажа половината неща, които искам. Със сигурност ще ми се изкристализират повече неща при повторно гледане, в момента обаче все още съм на ниво емоционална бъркотия. :д
Много объркано излезе, не знам дали нещо въобще се разбира. xD |
| | | PreslavNeev
Брой мнения : 6127 Зодия : Телец Местожителство : unknown Герой Име: James Cooper Раса: Човек | Заглавие: Re: True Detective (2014-) Сря Мар 12, 2014 7:24 am#6 | |
| Мдам, със сигурност ще трябва да се изгледа пак, защото си мина не малко време от както започна и има доста сцени, които вече са ми мъгляви. Така че да, ще трябва да си по припомним някои неща BTW много радва "комуникацията" им с пръсти (надявам се знаеш за кой пръст говоря), не зависимо от това, колко се промениха нещата от началото и колко години минаха, това си им остана едва ли не като поздрав. - india. написа:
- За съжаление няма как да се надяваме на завръщане, сега, когато им знаем бъдещите планове за сериала. :/
Защо за съжаление, да и аз се привързах към актьорите, то това си неизбежно, но като цяло се радвам как завършили и изобщо какви са им плановете. Смис, имаме си криминални сериали, които са епизод за епизод (които аз мразя и на всичкото отгоре са прекалено много), имаме и сериали като The Following, където вече 2-ри сезон се занимаваме с един случай, но тук нещата ще са доста различни. Едва ли не, всеки сезон ще е като отделен сериал, с единственото общо ... името (малко силно казано, но в общи линии ще е така). И все пак, не се знае, по нататък може да направят някаква връзка, ако се молиш достатъчно силно |
| | | india.
Брой мнения : 344 Зодия : Везни | Заглавие: Re: True Detective (2014-) Сря Мар 12, 2014 3:03 pm#7 | |
| Аз не съм казала, че не съм доволна, а просто, че съжалявам, че няма да имам възможност да послушам още от философиите на Ръст. Но да, приятелството им е златно, изградените отношения м/у тях са ми може би най-любимите в телевизията за последните години. |
| | | PreslavNeev
Брой мнения : 6127 Зодия : Телец Местожителство : unknown Герой Име: James Cooper Раса: Човек | Заглавие: Re: True Detective (2014-) Чет Мар 13, 2014 10:02 am#8 | |
| Хах, ти пък, чакай да разберем тези да изгледаме сериала поне още 2/3 пъти, пък тогава ще мислим за още |
| | | india.
Брой мнения : 344 Зодия : Везни | Заглавие: Re: True Detective (2014-) Чет Мар 13, 2014 5:05 pm#9 | |
| Е, аз основните неща ги разбирам, цялата му философия и въобще нещата, които казва; по-голямо предизвикателство са ми митологичните и литературни символи, които са вплетени в сериала, но съм си събрала достатъчно допълнителни материали, с които да се подготвям за повторното гледане. |
| | | PreslavNeev
Брой мнения : 6127 Зодия : Телец Местожителство : unknown Герой Име: James Cooper Раса: Човек | Заглавие: Re: True Detective (2014-) Пет Мар 14, 2014 8:02 am#10 | |
| Щом те влече толкова, давай. На мен това, което се казва в сериала ми е достатъчно, не съм чак толкова заинтересован, че да задълбавам повече |
| | | | Заглавие: Re: True Detective (2014-) #11 | |
| |
| | | | Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
|
|