|
| Автор | Съобщение |
---|
bibinka
Брой мнения : 120 Зодия : Телец Местожителство : Vidin | Заглавие: D.Gray-man (2008) Съб Мар 12, 2011 11:01 am#1 | |
| ## Режисьор : Nabeshima Osamu ## В ролите : Kobayashi Sanae, Iwata Mitsuo, Aono Takeshi, Sakurai Takahiro, Suzumura Ken`ichi, Itou Shizuka ## Жанр : Екшън, Приключенски, Демони, Шонен, Супер сили ## Държава : Япония ## Година : от 03.10.2006 до 30.09.2008 ## Времетраене : 103х24 мин ## Резюме : Историята се върти около Allen Walker, който е член на The Black Order, тайна организация чиито членове се наричат екзорсисти. Главната цел на The Black Order е да спрат The Millennium Earl, злодей която цел е да ‘изчисти’ света като унищожи хората. Екзорсистите са специално избрани хора, които са дарени с способността да контролират и използват Innocence, свещена субстанция създадена преди векове с цел борбата с Earl. В края на големия потоп, 109 фрагмента Innocence са разпръснати из света. Когато даден фрагмент намери съвместим човек, фрагмента може да стане оръжие за този човек с което той да се бори срещу Earl. С развитието на историята са представени и други екзорсисти, като Yu Kanda, Lenalee Lee, Lavi, Miranda Lotto и Alystar Krory. Помагащи на екзорсистите са и група учени водени от Komui Lee, който е и началник на The Black Order и по-голям брат на Lenalee Lee. Учител на Allen е Cross Marian, един от 5те генерали екзорсисти от The Black Order, който изчезва мистериозно в началото на историята. Към страната на Earl е и рода Ноа, хора директни наследници на самият Ноа. Всеки един от този род има специална сила. Те се отличават с по-тъмна кожа и линия от кръстчета на челото си. Earl също използва и армия от демони, наречени Akuma. Те са създадени от душите на мъртви хора и могат да еволюират в по-горно ниво, където стават по-интелигентни, силни и садистични. |
| | | FacelessMachine
Брой мнения : 247 Зодия : Овен Местожителство : The Tardis Герой Име: Аарон Денис Питс Раса: Вампир | Заглавие: Re: D.Gray-man (2008) Пет Апр 08, 2011 3:40 pm#2 | |
| На мен лично много ми хареса докато го гледах. На повърхността D.Gray-Man звучи като поредното шошен аниме с организания от добри герои със специални оръжия, биещи се съм зли чудовища. Да, това е основата, но DGM се превръща в нещо повече и по-дълбоко от повечето шошен анимета. Анимето започва малко бавно, с много битки и нищо особено. Обаче бързо забира скорост и някъде към втори сезон или трети започва да показва качествата си. Историята се слива с екшън, емоции най-сетне и реалистични дилеми да кажем XD DGM e по-задълбочено и сериозно аниме от повечето шошен, и се наслагва и към края става само по-добро, където за съжанение е прекъснато и като включим и бавното начало, може да развали представянето му за много от гледащите го, но въпреки това на мен ми хареса..
Иначе от мен има 6-ца и със сигурност може отново да го изгледам. (нека само вмъкна, че в един от епизодите действието се развива в България :-O: ) |
| | | perla333
Брой мнения : 80 Зодия : Близнаци | Заглавие: Re: D.Gray-man (2008) Пет Апр 22, 2011 8:58 pm#3 | |
| Едно от най-любимите ми анимета. Преди няколко месеца го изгледах и останах очарована от него. Героите, историята, арта...всичко е направо страхотно. Малко се разочаровах накрая, защото със сигурност не може да се каже, че анимето е довършено. Трябват му поне още 2 сезона и се надявам да ги видим скоро. А Тики Мик..може да е от лошите, но го харесвам наравно с Алън..Даже малко повече. |
| | | DannyRei
Брой мнения : 64 Зодия : Телец | Заглавие: Re: D.Gray-man (2008) Съб Май 28, 2011 1:08 pm#4 | |
| О! Любимото ми е! Когато го прекъснаха аз спрях да гледам анимета в знак на протест .... За съжаление издържах само до към началото на тази година и за около месец си наваксах бая.
Обичам Канда. |
| | | arhangel_gebriel
Брой мнения : 94 Зодия : Везни Местожителство : софия | Заглавие: Re: D.Gray-man (2008) Съб Юни 11, 2011 7:45 am#5 | |
| Страхотно аниме,много ми харесва. |
| | | Amber_
Брой мнения : 62 Зодия : Дева | Заглавие: Re: D.Gray-man (2008) Вто Юни 14, 2011 8:28 pm#6 | |
| Едно от любимите ми анимета. Просто обожавам Лави и Линали. |
| | | Vivian
Брой мнения : 351 Зодия : Дева Местожителство : Hell | Заглавие: Re: D.Gray-man (2008) Пет Окт 28, 2011 5:11 pm#7 | |
| Обожавам го! Беше второто или третото аниме, което изгледах, и до голяма степен то стана причината да се превърна в аниме фен. много ми харесват героите, голям смях пада с тях, особено с Лави...а онуй малкото- Тим, беше направо страхотно. Яд ме е ,че спряха анимето, а мангата продължи, но какво да се прави... |
| | | MuryG
Брой мнения : 53 Зодия : Козирог | Заглавие: Re: D.Gray-man (2008) Вто Ное 01, 2011 10:49 pm#8 | |
| Нямам време да го догледам. |
| | | Izida
Брой мнения : 14 Зодия : Овен Местожителство : Among the stars | Заглавие: Re: D.Gray-man (2008) Сря Фев 22, 2012 2:45 pm#9 | |
| Ох, изгледах го почти на 1 дъх, ако толкова дълго аниме може да се изгледа за 1 дъх време... Много ми хареса и ми беше много забавно, когато минаваха през България. П.п. [You must be registered and logged in to see this link.], кой не обича Канда? (Даже марката на якето ми е Canda ) |
| | | | Заглавие: Re: D.Gray-man (2008) #10 | |
| |
| | | | Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
|
|