|
Автор | Съобщение |
---|
b3as7
Брой мнения : 105 Зодия : Дева Местожителство : София Герой Име: Никалъс Дийн Раса: Ангел | Заглавие: Касандра Клеър Пет Май 06, 2011 10:53 am#1 | |
| Касандра Клеър е родена в семейство на американски родители в Техеран, Иран. През детството си тя прекарва много време в пътувания около света с родителите си, включително и експедиция до Хималаите, когато е била малка и се налагало да прекара месец в туристическата чанта на баща си. Живяла е във Франция, Англия и Швейцария, преди да навърши 10 години. След като семейството й се отдало толкова много на пътуването тя започнала да се интересува от книги и винаги ходела с четиво под ръка. Тя е прекарала гимназиалните си години в Лос Анджелис, където пишела истории, за да размива съучениците си, включително и драматичната история "Красивата Касандра", базирана на кратка история на Джейн Остин.
След колежа Каси живее в Лос Анджелис и Ню Йорк, където работи в няколко списания и дори някои известни таблоиди, където информира за околослветските пътешествия на Брад и Анджелина и гардероба на Бритни Спиърс. Пише фен фикове свързани със света на Хари Потър, но главно поради факта, че държи да бъде възприемана като сериозен автор по настоящем се абстрахира и не желае да бъде свързавана с тях. Тя започва да работи върху първата си новела "Градът на костите" през 2004, вдъхновена от пейзажите на Манхатън, нейния любим град.
(Информацията е взета от http://themortalinstruments.forumotion.net/forum-f3/topic-t5.htm) |
|
| |
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Касандра Клеър Нед Май 15, 2011 8:12 am#2 | |
| Уникална писателка. Страшно много я харесвам. Книгите й са страхотни |
|
| |
al1ce
Брой мнения : 2073 Зодия : Дева Герой Име: Рейвън Хейли Раса: вампир | Заглавие: Re: Касандра Клеър Нед Май 15, 2011 8:28 am#3 | |
| И аз много я харесвам ... Особено поредицата "Реликвите на смъртните " .. |
|
| |
perla333
Брой мнения : 80 Зодия : Близнаци | Заглавие: Re: Касандра Клеър Пон Май 23, 2011 8:53 am#4 | |
| Една от най-добрите авторки, които съм чела :) "Реликвите на смъртните" са единствените нейни книги, които съм прочела засега, но смятам за в бъдеще да поправя тази моя грешка :) |
|
| |
icy_freshness
Брой мнения : 67 Зодия : Рак | Заглавие: Re: Касандра Клеър Пон Юни 13, 2011 7:26 pm#5 | |
| Уникален стил на писане. Много страстно, много запленително. "Реликвите на смъртните" и "Адските устройства" са сред едни от най-любимите ми поредици. |
|
| |
Amber_
Брой мнения : 62 Зодия : Дева | Заглавие: Re: Касандра Клеър Вто Юни 14, 2011 8:22 pm#6 | |
| Една от любимите ми писателки. Стилът й много ми харесва. Чета книгите й с удоволствие. |
|
| |
poli
Брой мнения : 175 Зодия : Везни | Заглавие: Re: Касандра Клеър Чет Юли 14, 2011 8:28 pm#7 | |
| Прочетох поредицата Реликвите на смъртните, и мога да кажа че ще следя всичко, което е написано от нея. Определено ми хареса, като автор. |
|
| |
Ellendary
Брой мнения : 721 Зодия : Лъв | Заглавие: Re: Касандра Клеър Нед Сеп 25, 2011 12:03 pm#8 | |
| Ярък пример как от писане на фенфикшън се изграждаш до истински писател, с невероятна поредица! |
|
| |
sisi_2007
Брой мнения : 68 Зодия : Рак Местожителство : пловдив | Заглавие: Re: Касандра Клеър Вто Фев 07, 2012 3:21 pm#9 | |
| "Реликвите на смъртните" в момента ги чета и съм очарована.Не че очаквам нещо друго.Писателката бише доста интригуващо. |
|
| |
immortal_kiss1991
Брой мнения : 397 Зодия : Лъв Местожителство : Копривщица | |
| |
swetim
Брой мнения : 885 Зодия : Везни Местожителство : София | Заглавие: Re: Касандра Клеър Пет Май 04, 2012 4:45 pm#11 | |
| Страхотна е! Както Реликвите на смъртните, така и Адските устройства, са ми едни от любимите поредици. |
|
| |
Ellie.
Брой мнения : 953 Зодия : Лъв Местожителство : София | Заглавие: Re: Касандра Клеър Пет Май 04, 2012 4:50 pm#12 | |
| Обожавам авторката и само чакам да излезе Принц с часовников механизъм в България |
|
| |
julie86
Брой мнения : 62 Зодия : Рак | Заглавие: Re: Касандра Клеър Съб Юли 21, 2012 10:44 am#13 | |
| Поредицата Реликвите на смъртта е страхотна. |
|
| |
absinthe
Брой мнения : 36 Зодия : Козирог | Заглавие: Re: Касандра Клеър Сря Сеп 05, 2012 3:36 am#14 | |
| Доста е продуктивна, харесвам стилът и |
|
| |
Bubole4eKle4e
Брой мнения : 5478 Зодия : Близнаци Местожителство : София | Заглавие: Re: Касандра Клеър Пон Окт 15, 2012 6:12 pm#15 | |
| Обожавам я, макар, че съм чела само ''Ангел с часовников механизъм''. Разбира се, ще си наваксам и с поредицата ''Реликвите на смъртните''. Касандра така те пренася в книгата си, лично аз докато четях сякаш бях вътре и гледах всичко, което се случва. |
|
| |
SunshineRainbow
Брой мнения : 685 Зодия : Водолей | Заглавие: Re: Касандра Клеър Пет Окт 19, 2012 2:29 pm#16 | |
| Допада ми стилът й на писане, начина по който изгражда историите си. "Реликвите" са една от любимите ми поредици, а "Адските устройства" са още по-добри. |
|
| |
T.Kostadinova
Брой мнения : 14 Зодия : Лъв Местожителство : Варна | Заглавие: Re: Касандра Клеър Вто Фев 05, 2013 8:08 am#17 | |
| Уникална писателка признала съм я за една от най-добрите |
|
| |
nina99
Брой мнения : 1 Зодия : Везни | Заглавие: Re: Касандра Клеър Съб Фев 23, 2013 12:49 pm#18 | |
| От коментарите започнах да съжалявам че не съм прочела нито една нейна книга . Веднага ще поправя този мой пропуск |
|
| |
LoveBell
Брой мнения : 14 | Заглавие: Re: Касандра Клеър Нед Мар 31, 2013 4:14 pm#19 | |
| - Ellendary написа:
- Ярък пример как от писане на фенфикшън се изграждаш до истински писател, с невероятна поредица!
+1 Един от малкото писатели в жанра, на чиито стил чисто и просто се възхищавам и от който се опитвам да се уча. Изключително продуктивна, без да се повтаря в историите си; да не говорим колко сълзи ме е накарала да изплача. и ъ да, не забравяйте, че тя успя да напише абсолютния любовен триъгълник, в който всички се обичат по равно и да. Всяко нещо, което излезе под нейно име, задължително се прочита. |
|
| |
Rositta
Брой мнения : 1025 Зодия : Близнаци Местожителство : Там където желаеш да си, но не можеш да бъдеш... Герой Име: Пейн Раса: Вампир | |
| |
Medi
Брой мнения : 691 Зодия : Рак Местожителство : Yakoruda, Blagoevgrad,Bylgaria Герой Име: Раса: | Заглавие: Re: Касандра Клеър Пон Юли 29, 2013 2:19 pm#21 | |
| признала съм я за писателка,страхотна е !!! |
|
| |
Streamers_98
Брой мнения : 93 Зодия : Стрелец Герой Име: N. (Ен) (прякор Мента, Менте (фр). ) Раса: Хибрид между демон и магьосник | Заглавие: Re: Касандра Клеър Пон Окт 14, 2013 3:17 pm#22 | |
| Леко се е влюбила в наречията и сравненията, трябва да си стегне юздите. И сюжетите ѝ не са едни от най-великите. НО – без съмнение – тази жена умее да създава фикшън свят, да ни потопи в него. Знае къде да положи кулминацията. Умее да внася хумор. Да създава персонажи също си я бива, нужно е само да погледнем към Джейс и Магнус, и Алек, и Саймън, и Изабел, и Люк и... ^^ Препоръчвам нещата ѝ! |
|
| |
| Заглавие: Re: Касандра Клеър #23 | |
| |
|
| |
|
Similar topics | |
|
|
Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |