| Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Пет Апр 27, 2012 6:03 pm#1 | |
| - Spoiler:
Лондон, 1896 г. Пред прага на XX век поредица изобретения вдъхват вяра, че науката може да постигне всичко, за което хората някога само са мечтали. Сред новите чудеса като електричеството и велосипеда се появява и фирмата „Мъри Пътешествия във времето“, сбъдваща копнежа, пробуден година по-рано от писателя Х. Дж. Уелс и неговия роман „Машината на времето“.
Срещу немалко заплащане всеки има възможността да пътува до фаталната 2000 г., когато английската столица е в руини, и с очите си да види решаващата битка между хората и разбунтувалите се автомати. Един от пътниците във времето е Клеър Хагърти, копнееща за истинската любов, която не намира в своето време. Но не всички биха искали да се озоват в бъдещето; Андрю Харингтън трябва да се върне в миналото, в 1888 г., за да спаси любимата си от безмилостното острие на Джак Изкормвача.
Пътищата на Клеър и Андрю ще се пресекат с този на Хърбърт Уелс, който единствен може да им помогне. На него пък му предстои нещо още по-чудато – появата на тайнствен пътник във времето, който иска да похити ръкописите на „Невидимия“ на Уелс, „Дракула“ на Брам Стокър и „Примката на призрака“ на Хенри Джеймс. Животът на тримата големи писатели виси на косъм...
Изходът сякаш е само един – бягство във времето... Но дали това е решението?
Феликс Х. Палма, единодушно признат от критиката за един от най-оригиналните разказвачи на нашето време, е носител на повече от сто литературни отличия. В „Картата на времето“ той умело смесва различни жанрове, за да създаде мащабна история, в която шестват измислени и реални персонажи, за която времето и пространството нямат ограничения... Издателство "Изток-Запад" и любимият ти форум Teen Obsession те канят да се включиш в най-новия и невероятен конкурс за този месец. Изпрати ни своето есе и се включи в надпреварата за спечелването на страхотната книга на Феликс Палма - Картата на времето.
Единственото условие на конкурса е да имаш 20 мнения.
За да се включиш в конкурса трябва да напишеш есе на тема:
Представете си, че сте пътували във времето. Какво видяхте в бъдещето?
Данни, които трябва да ни предоставиш, за да се включиш в конкурса, са следните:
Име: Ник във форума: Години: Адрес: Телефон за връзка: Пощенски код:
Крайната дата за изпращане на имейлите за конкурса е 19 май 2012 г. на обяд, а победителят ще бъде обявен вечерта на същата дата.
Изпращайте имейлите си на teen_obsession@abv.bg
Последната промяна е направена от Sweet Nightmare на Съб Май 19, 2012 4:38 pm; мнението е било променяно общо 4 пъти |
|
| |
????
| Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Пет Апр 27, 2012 6:16 pm#2 | |
| Ам...този конкурс не свърши ли.. за Нощни удоволствия? |
|
| |
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Пет Апр 27, 2012 6:19 pm#3 | |
| Дам, съжалявам, не съм променила името |
|
| |
????
| Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Пет Апр 27, 2012 7:08 pm#4 | |
| Няма проблем. Случва се. Ако ми остане време може и да се включа.
Успех на всички. |
|
| |
lera93
Брой мнения : 56 Зодия : Лъв | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Съб Апр 28, 2012 7:28 pm#5 | |
| Изпратих, то моето се получи нещо като малък разказ, но се надявам, че ще свърши работа. Успех на всички! |
|
| |
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Съб Апр 28, 2012 7:34 pm#6 | |
| Писмото ти е получено. И разказа върши работа |
|
| |
Bubole4eKle4e
Брой мнения : 5478 Зодия : Близнаци Местожителство : София | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Съб Апр 28, 2012 9:12 pm#7 | |
| Аз бих се включила. Ако може само малко разяснения около това как се пише есе. Досега не съм писала |
|
| |
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Съб Апр 28, 2012 9:17 pm#8 | |
| Есе се пише много лесно. Трябва да има увод, изложение и заключение. В него трябва да изразиш собственото си мнение. Това са основните принципи , но може да напишете и разказ. Няма да оценяваме по критериите за есе, а по самото съдържание. Надявам се да съм била полезна, ако имаш други въпроси, не се притеснявай да питаш |
|
| |
Bubole4eKle4e
Брой мнения : 5478 Зодия : Близнаци Местожителство : София | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Съб Апр 28, 2012 9:20 pm#9 | |
| Не, нямам. Но мисля да напиша разказ. Надявам се няма да има проблем. Благодаря все пак. |
|
| |
Bubole4eKle4e
Брой мнения : 5478 Зодия : Близнаци Местожителство : София | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Нед Апр 29, 2012 12:44 pm#10 | |
| А, колко дълъг може да е разказа ни или няма ограничение. Някакви предпочитания за шрифт и големина на буквите? |
|
| |
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Нед Апр 29, 2012 3:26 pm#11 | |
| Най-малко една страница на Уърд и най-много 3. Няма предпочитания за шрифта и размера. Предполагам, че най-добре е Times New Roman - 12, но както си прецените. |
|
| |
Bubole4eKle4e
Брой мнения : 5478 Зодия : Близнаци Местожителство : София | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Нед Апр 29, 2012 5:42 pm#12 | |
| Добре, благодаря |
|
| |
black_raven
Брой мнения : 136 Зодия : Рак | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Нед Апр 29, 2012 7:43 pm#13 | |
| И аз изпратих нещото си |
|
| |
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Нед Апр 29, 2012 7:46 pm#14 | |
| Получено е П.П: Честити 100 мнения |
|
| |
black_raven
Брой мнения : 136 Зодия : Рак | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Нед Апр 29, 2012 10:04 pm#15 | |
| Мерси |
|
| |
????
| Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Вто Май 01, 2012 7:39 am#16 | |
| Мисля и аз да се пробвам, само да ми се оформи. Книгата си струва ! |
|
| |
Bubole4eKle4e
Брой мнения : 5478 Зодия : Близнаци Местожителство : София | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Вто Май 01, 2012 6:04 pm#17 | |
| И аз пратих. Успех на всички |
|
| |
qna_ge
Брой мнения : 21 Зодия : Водолей | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Чет Май 03, 2012 3:26 pm#18 | |
| Макар че съм повече четящ, отколкото пишещ тип човек, с тази тема успяхте да ме провокирате да напиша и аз нещо )) Много ще се зарадвам ако Ви хареса моето "нещо" )) Хубаво е отвреме-навреме да се замисляме за бъдещето... |
|
| |
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Чет Май 03, 2012 3:38 pm#19 | |
| Писмото ти е получено и всичко е наред |
|
| |
JoInT{}MaNia4ka
Брой мнения : 409 Зодия : Риби Местожителство : Плевен, България | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Чет Май 03, 2012 10:03 pm#20 | |
| Аз ли нещо не успях да разбeра Есе ли да пиша или разказ? |
|
| |
qna_ge
Брой мнения : 21 Зодия : Водолей | |
| |
JoInT{}MaNia4ka
Брой мнения : 409 Зодия : Риби Местожителство : Плевен, България | |
| |
Sweet Nightmare
Брой мнения : 8510 Зодия : Телец Местожителство : София, България Герой Име: Кейтлин Сиймор Раса: Демон | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Пет Май 04, 2012 2:56 pm#23 | |
| Каквото искаш, може есе, може и разказ |
|
| |
mims_18
Брой мнения : 34 Зодия : Овен | Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Нед Май 06, 2012 11:27 am#24 | |
| хареса ми идеята за есе |
|
| |
????
| Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма Нед Май 06, 2012 6:21 pm#25 | |
| И аз си изпратих разказа преди малко . |
|
| |
| Заглавие: Re: Спечелете "Картата на времето" на Феликс Палма #26 | |
| |
|
| |
|
Similar topics | |
|
|
Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите